Лазерния гравир притежаван от Рубин Комерс Велинград, значително увеличава диапазона на предлаганите услуги за гравиране (маркиране) и рязане на пластмаси, метали, дърво, кожа и др.

Новият модел на лазерните гравири от серията JSM6540H е без конкуренция в класа си. С максимална скорост на гравиране от 1600 mm/s, ход на работния плот 20cm, лазерна тръба 80W с 10 000 часа живот, система за автофокус, сензорни бутони с LCD дисплей, работи директно от CorelDraw . С него ще можете да гравирате и кръгли предмети като чаши, бутилки, пепелници, тубоси за сувенири и др. Реже на 1 пас 15 mm плексиглас. Доставя се с лицензиран софтуер, охлаждане на лазера, аспирация, компресор. Доставката до офиса ви, инсталацията и обучението са включени в цената. Максимален размер на гравиране и рязане – 65х40см.

Лазерните гравири от серията JSM6540H са без конкуренция в класа си. Със максимална скорост на гравиране от 1600 mm/s, ход на работния плот 20sm и напълно оборудван със:

Система за автофокус

RedDot показалец

Сензорни бутони с LCD дисплей

Подвижен работен плот с електрическо повдигане

Капак с панорамно тонирано стъкло за по-добра видимост

Работна маса тип „пчелна пита“

Система за обдухване

Аспирация

Въздуховод

Охлаждане на лазерната тръба

Лицензиран софтуер с USB хардуерен ключ

Модул за работа без компютър (off line mode)

Ротационна представка за гравиране на кръгли предмети

Работи директно от CorelDraw, AutoCad и LaserCut. С него ще можете да гравирате богата гама от различни материали – кожа, дърво, плат, ABS пластмаси, анодиран алуминий, химикали, бележници, мрамор, гранит, както и кръгли предмети като чаши, бутилки, пепелници, тубоси за сувенири и др.

Основната разлика между RF лазера и нормални стъклена СО2 тръба са следните.

1. Гаранция и живот

RF тръба: Една година гаранция, живот 10 000 работни часа

Стъклена тръба: 6 месеца гаранция, живота 66 000 часа

2. Диаметър на лазерен лъч

Диаметър на лъча при RF лазери е много по-малък (с около 40%) от тази на нормалните стъклени тръби, което позволява гравирането на по-малки и фини обекти.

3. Резултати при рязане и гравиране

30 вата RF лазерна тръбата по възможности е равна на 50W стъклена тръба, но ръба на изрязаните детайли е по-гладък и равномерен от нормалните СО2 стъклени тръби. Качеството на управление на лазерния лъч е по-добро, което води и до по-добро качество на гравиране. Ръба на гравирания обект е по-рязък и отсечен, а дребните детайли са по ясни.

4.Метод на охлаждане

RF тръба е с въздушно охлаждане, а нормално стъклена тръбичка се охладена с вода, така че потребителят няма нужда да се притеснява за щети на стъклената тръба поради отсъствие или прегряване на водата. Така отпада и необходимостта от допълнително оборудване като маркучи, водна помпа, съд за водата.

5. Лесна употреба

RF тръбата може да бъде монтирано на машина, опаковане и транспортирана с нея, не е необходим демонтаж при преместване и транспорт на лазера.

Нормално стъклена тръба трябва да се демонтират при транспорт. Потребителят трябва да монтира наново стъклената тръба и да настрои пътя на лазерния лъч след това.

6. Рециклиране

След завършване на експлоатационния цикъл на RF лазерната тръба (8000 работни часа) тя може да се презарежда и да се ползва повторно. Това намалява съществено разходите по подмяна на лазерната тръба

Нормалната стъклена СО2 тръба не може да се презарежда.

7. Сигурност

RF тръба има здрава кутия от метал и е безопасна за транспорта. Нормалната стъклена тръба е направена от 3 слоя стъкло, което я прави уязвима при транспорт.

Също така стандартните стъпкови мотори могат да бъдат заменени с серво мотори, което позволява значително увеличаване на максималната работна скорост на гравиране – до 1800 mm в секунда, като увеличаването на скоростта не води до намаляне на качеството. Няма разлика дали гравирате с 500 или 1500 мм/с резултата е винаги един и същ. По този начин значително се подобрява производителността на лазера.